Efter succéappen MatGlad lanseras nu MatGlad e-skola!

SveaPriset är en framåtriktad utmärkelse, som vill göra skillnad genom att belöna den bästa innovationsidén inom eHälsa.
2015 vann Hushållningssällskapet Väst Sveapriset för en projektidé som innebar att utveckla MatGlad e-skola för personal som arbetar inom funktionshinder-verksamhet.

MatGlad e-skola är ett utbildningsmaterial om mat och måltider speciellt producerat för er som arbetar inom funktionshinderverksamheten. Receptappen MatGlad och MatGlad e-skola ger inspiration, verktyg och underlag för ert motivationsarbete för hälsosammare och bättre mat och måltider för  människor med funktionshinder.

MatGlad e-skola kan med fördel användas av en arbetsgrupp som tillsammans diskuterar olika frågor och dilemman kopplat till mat och måltider. Utbildningen kan berika ert motivationsarbete för bättre hälsa och självständighet i måltidsarbete. Arbetsböckerna kan också användas som ett inspirationsunderlag och kunskapsbank. De innehåller praktiska, enkla och konkreta råd när det gäller hur appen MatGlad kan användas vid matsedelplanering, inköp och matlagning. E-skolan är också en kunskapsbas om t ex mat och hälsa, måltidsmiljö, portionsstorlekar, förvaring, ekonomi och mycket annat.

MatGlad e-skola består av:

Arbetsbok 1 Att använda appen MatGlad - texter och bilder som visar hur appen kan användas i praktiken, steg för steg varvat med praktiskt tips och råd. 
Arbetsbok 1 finns även som en screenversion som kan visas på skärm, med bilder och korta texter som guidar er igenom arbetet.
Reflektera och diskutera - ett arbetsdokument med diskussionsfrågor, dilemman och tips där ni kan anteckna vad ni pratat om och diskuterat i arbetsbok 1.
Handlingsplan - ett arbetsdokument där ni kan skriva ner vilka förändringar som ni beslutar att genomföra ”direkt” och vilka mål ni har på sikt.

Arbetsbok 2 Mer om mat och måltider med diskussionsuppgifter, dilemman och tips kopplat till varje tema.

Här kan du ladda hem och skriva ut dokumenten (klicka på texten)

Vill du beställa en tryckt version av Arbetsbok 1 och Arbetsbok 2
Böcker levereras med ringpärm, tryckt på kvalitetspapper med plastade sidor som omslag.

Kostnad per styck för Arbetsbok 1 och Arbetsbok 2 är 250 kr + moms.
Köper du ett paket med både Arbetsbok 1 och 2 är kostnaden 400 kr + moms.
Frakt tillkommer. Beställ genom att skicka epost till margareta.frost@hushallningssallskapet.se