Appen Matglad gör det enklare för alla att laga mat!

Matglad är en helt ny variant av digital kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg. Appen MatGlad finns tillgänglig för alla plattformar (smartpones och läsplattor) och laddas ner från Appstore och Playbutiken/Google Play. Det finns också en version för dator som nås via www.matglad.nu.

Matglad är ett hjälpmedel för att kunna planera och laga de dagliga måltiderna. Matglad gör det enklare och roligare att laga mat för både nybörjare och lite mer vana matlagare. Matglad ger helt nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok. Tydliga bilder och symboler, smarta inköpslistor och recept upplagda i korta beskrivningar steg för steg bidrar till att ge matlust och matglädje. Genom sitt pedagogiska upplägg med korta, informativa instruktioner på lätt svenska och sin design gör appen MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket.

     

Appen MatGlad guidar genom hela matlagningen från början till den färdiga måltiden där både huvudrätt och tillbehör lagas så att allt blir klart samtidigt. Allt presenteras och tillagas i kronologisk ordning. Målet är att alla, oavsett förkunskaper, ska kunna följa ett recept på egen hand. I recepten är tillagningen av tillbehören varvat med de andra momenten så att allt blir klart samtidigt och man får inga överraskningar på slutet som att det man just har lagat ska serveras med något som inte nämnts tidigare. (Det röda kan tas bort om det blir trångt om plats).

Matglad är inte bara en kokbok. Om man har Matglad i sin läsplatta kan man också planera sin egen veckomatsedel med recepten som finns i receptbanken. Matsedeln kopplas sedan till en inköpslista som man kan maila, sms:a alternativt skriva ut eller ha i sin telefon eller surfplatta.

Matglad har tagits fram i samarbete med föreningarna FUB, Attention, Grunden media, Primacura media och boende på servicebostäder i Alingsås och Borås.

För mer information om Matglad

Kontakta Margareta Frost-Johansson, projektledare, Hushållningssällskapet Väst,
telefon 0521 - 72 55 60.

Matglad-appen är framtagen av Hushållningssällskapet Väst med stöd från Arvsfonden

Du hittar Matglad här

 

Broschyrer

Klicka för att ladda ner broschyrerna som pdf.
 


Svensk

Svensk

Engelsk