GoGlad recept

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

Gröna plättar

Fyllda minitomater

Gazpacho - kall grönsakssoppa

Svampfylld squash

Pasta med svamp och spenat

Potatis- och purjolökssoppa

Morotssoppa

Broccolisoppa

Grönsallad

Tomatsallad med basilika

Morotssoppa

Receptet finns även i appen MatGlad.

Till detta recept behöver du odla

Morotssoppa

En kryddstark morotssoppa med asiatisk smak. Soppan mixas  slät och serveras med en klick matyoghurt.

2 portioner

 

Ingredienser:

4 morötter*

1 tsk flytande matfett

3 dl vatten

2 dl kokosmjölk

1 hönsbuljongtärning

½ msk ingefära*

1 krm Sambal Oelek

2 vitlöksklyftor*

(ev 1 krm salt, ½ krm svartpeppar, mald)

Till servering:

2 msk yoghurt

Bröd

  1. Skala 4 morötter. Skär morötterna i skivor.
  2. Häll 1 tsk flytande matfett i en gryta. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt.
  3. Lägg morötterna i grytan och låt dem fräsa 1 minut. Rör under tiden.
  4. Häll i 3 dl vatten och 2 dl kokosmjölk.
  5. Skala ioch riv ingefära fint på ett rivjärn. Det ska bli ½ msk. 
  6. Lägg i 1 hönsbuljongtärning, 1 tsk ingefära och 1 krm Sambal Oelek.
  7. Skala 2 vitlöksklyftor och pressa i soppan.
  8. Koka upp soppan på högsta värme. Sänk till låg värme och lägg på lock. Låt soppan sjuda i 10 minuter.
  9. Smaka av med salt, peppar och kanske mera ingefära.