Ladda ner foldern om GoGlad

GoGlad recept

Grekisk sallad

Ugnsrostade rotfrukter

Linssoppa

Rårakor

Tacotallrik

Pastasås med grönsaker

Macka med fyllning

Laxkuber med grönsaker

Kycklingsallad

Fiskgryta

Grönsakspaj

Falafelrulle

Cole Slaw

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

Gröna plättar

Fyllda minitomater

Gazpacho - kall grönsakssoppa

Svampfylld squash

Pasta med svamp och spenat

Potatis- och purjolökssoppa

Morotssoppa

Broccolisoppa

Grönsallad

Tomatsallad med basilika

Potatis- och purjolökssoppa

  

Receptet finns också i appen MatGlad.

Till detta recept behöver du odla

Potatis- och purjolökssoppa

En soppa med potatis och purjolök som är lätt att laga.

2 portioner

 

Ingredienser:

3 potatisar*

½ purjolök*

1 vitlöksklyfta*

½ tsk timjan

1 tsk flytande matfett

5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

(ev 1 krm salt, ½ krm svartpeppar, mald)

 

Till servering:

Bröd

  1. Skala 3 potatisar. Skär potatisen i skivor.
  2. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga ½ purjolök och skär i strimlor.
  3. Häll 1 tsk flytande matfett i en gryta. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt.
  4. Lägg i den strimlade purjolöken, låt den fräsa så att den blir mjuk.
  5. Lägg den skivade i potatisen i grytan. Rör om.
  6. Skala 1 vitlöksklyfta och pressa i soppan. Lägg i ½ tsk timjan.
  7. Häll 5 dl vatten i grytan och lägg i 1 grönsaksbuljongtärning.
  8. Koka upp soppan på högsta värme. Sänk till medelvärme och lägg på lock. Låt soppan sjuda i 15 minuter.
  9. Testa med en provsticka om potatisen är mjuk. Om potatisen inte är mjuk, fortsätt att koka ytterligare 5 minuter och testa igen.
  10. Om du vill kan du mixa soppan med en stavmixer eller vispa sönder potatisen med en visp. Smaka av med ev 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
  11. Servera soppan med ett gott bröd.