Ladda ner foldern om GoGlad

GoGlad recept

Grekisk sallad

Ugnsrostade rotfrukter

Linssoppa

Rårakor

Tacotallrik

Pastasås med grönsaker

Macka med fyllning

Laxkuber med grönsaker

Kycklingsallad

Fiskgryta

Grönsakspaj

Falafelrulle

Cole Slaw

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

Gröna plättar

Fyllda minitomater

Gazpacho - kall grönsakssoppa

Svampfylld squash

Pasta med svamp och spenat

Potatis- och purjolökssoppa

Morotssoppa

Broccolisoppa

Grönsallad

Tomatsallad med basilika

Pasta med svamp och spenat

Receptet finns också i appen MatGlad och appen MatGlad-helt-enkelt.

Till detta recept behöver du odla

 

Pasta med svamp och spenat

En enkel och lättlagad pastarätt med champinjoner, tomater och spenat.

2 portioner

 

Ingredienser:

10 minitomater*

10 champinjoner*

4 dl pasta, valfri sort

1 tsk flytande matfett

3 dl bladspenat, lösfryst el 70 gram färsk*

1 vitlöksklyfta*

1 dl parmesanost, riven

1 krm salt

vatten

 

1.Skölj 10 minitomater och dela i halvor. Lägg tomathalvorna på en tallrik

2.Skölj 10 champinjoner och skär i bitar. Lägg champinjonbitarna på en tallrik.

3.Häll vatten i en gryta för pastakokning. Häll i tills vattnet är ca 5 cm från grytkanten. Koka upp vattnet på högsta värme. Lägg 4 dl pasta och 1 krm salt i det kokande vattnet. Sänk till medelvärme. Sjud pastan den tid som står på förpackningen. När pastan är klar: Stäng av spisplattan. Häll av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i grytan.

4.Häll 1 tsk flytande matfett i en stekpanna. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt. Lägg champinjonbitarna i stekpannan och fräs dem. Rör under tiden.

5.Skala 1 vitlöksklyfta. Pressa vitlöksklyftan och blanda med champinjonerna.

6.Lägg 3 dl bladspenat  i stekpannan. Låt allt fräsa under omrörning.

7.Stäng av spisplattan och ställ stekpannan vid sidan av spisen om pastan inte är färdig.

8.Häll spenat- och champinjonblandningen i pastan och blanda. Lägg i tomathalvorna och rör om.

9.Strö över 1 dl riven parmesanost över pastan.