Ladda ner foldern om GoGlad

GoGlad recept

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

Gröna plättar

Fyllda minitomater

Gazpacho - kall grönsakssoppa

Svampfylld squash

Pasta med svamp och spenat

Potatis- och purjolökssoppa

Morotssoppa

Broccolisoppa

Grönsallad

Tomatsallad med basilika

Pasta med svamp och spenat

Receptet finns också i appen MatGlad och appen MatGlad-helt-enkelt.

Till detta recept behöver du odla

 

Pasta med svamp och spenat

En enkel och lättlagad pastarätt med champinjoner, tomater och spenat.

2 portioner

 

Ingredienser:

10 minitomater*

10 champinjoner*

4 dl pasta, valfri sort

1 tsk flytande matfett

3 dl bladspenat, lösfryst el 70 gram färsk*

1 vitlöksklyfta*

1 dl parmesanost, riven

1 krm salt

vatten

 

1.Skölj 10 minitomater och dela i halvor. Lägg tomathalvorna på en tallrik

2.Skölj 10 champinjoner och skär i bitar. Lägg champinjonbitarna på en tallrik.

3.Häll vatten i en gryta för pastakokning. Häll i tills vattnet är ca 5 cm från grytkanten. Koka upp vattnet på högsta värme. Lägg 4 dl pasta och 1 krm salt i det kokande vattnet. Sänk till medelvärme. Sjud pastan den tid som står på förpackningen. När pastan är klar: Stäng av spisplattan. Häll av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i grytan.

4.Häll 1 tsk flytande matfett i en stekpanna. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt. Lägg champinjonbitarna i stekpannan och fräs dem. Rör under tiden.

5.Skala 1 vitlöksklyfta. Pressa vitlöksklyftan och blanda med champinjonerna.

6.Lägg 3 dl bladspenat  i stekpannan. Låt allt fräsa under omrörning.

7.Stäng av spisplattan och ställ stekpannan vid sidan av spisen om pastan inte är färdig.

8.Häll spenat- och champinjonblandningen i pastan och blanda. Lägg i tomathalvorna och rör om.

9.Strö över 1 dl riven parmesanost över pastan.