Gazpacho - kall grönsakssoppa
Receptet finns också i appen MatGlad. |
Till detta recept behöver du odla |
|
Gazpacho - kall grönsakssoppa Gazpacho är en spansk tomatsoppa som serveras kall. Tomatsoppan innehåller en blandning av olika grönsaker. |
2 portioner |
|
Ingredienser: ½ gurka* ½ gul paprika* 2 tomater* 1 skiva vitt formbörd ½ liten gul lök* 1 vitlöksklyfta* 1 msk tomatpuré ½ tsk tabasco 1 msk olivolja ½ msk vitvinsvinäger ½ tsk salt 1 krm svartpeppar, mald 2 dl vatten
Till servering: Baguetter eller valfritt bröd
|
1.Skala ½ gurka. Skär gurkan i små bitar. Lägg 1 msk gurka på en tallrik. Den gurkan ska användas till garnering när soppan är klar. Lägg resten av gurkan i en bunke. 2.Skölj och ta bort kärnor från ½ gul paprika. Skär paprikan i små bitar. Lägg 1 msk paprika på tallriken. Den paprikan ska användas till garnering när soppan är klar. 3.Lägg resten av paprikan i bunken. 4.Skölj och skär 2 tomater i mindre bitar. Lägg tomaterna i bunken. 5.Skär bort kanterna från 1 skiva vitt formbröd. Skär brödet i mindre bitar. Lägg brödet i bunken. 6.Skala ½ liten gul lök. Finhacka finhacka löken. Lägg löken i bunken. 7.Skala 1 vitlöksklyfta och pressa i bunken. 8.Mixa soppan slät med en stavmixer. 9.Lägg i den mixade soppan: 1 msk tomatpuré, 2 dl vatten, ½ tsk tabasco, 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och ½ tsk salt. Blanda. 10.Strö över den hackade gurkan och paprikan. 11.Servera den svalkande Gazpachon kall med bröd till. |