Ladda ner foldern om GoGlad

GoGlad recept

Grekisk sallad

Ugnsrostade rotfrukter

Linssoppa

Rårakor

Tacotallrik

Pastasås med grönsaker

Macka med fyllning

Laxkuber med grönsaker

Kycklingsallad

Fiskgryta

Grönsakspaj

Falafelrulle

Cole Slaw

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

Gröna plättar

Fyllda minitomater

Gazpacho - kall grönsakssoppa

Svampfylld squash

Pasta med svamp och spenat

Potatis- och purjolökssoppa

Morotssoppa

Broccolisoppa

Grönsallad

Tomatsallad med basilika

Fyllda minitomater

              

Till detta recept behöver du odla

    

 

Fyllda minitomater

Fyllda minitomater är gott som mellanmål eller som en enkel förrätt. Lätt att äta med fingrarna.

2 portioner

 

Ingredienser:

5 minitomater*

½ dl naturell färskost, typ Philadelphiaost

½ liten vitlöksklyfta*

lite peppar

12 små blad basilika*

 

1. Skölj tomaterna. Skär tomaterna i halvor.

2. Ta ut tomatkärnorna med en liten sked. 

3. Lägg ½ dl färskost i en skål. 

4. Skala vitlöksklyftan och lägg ½ liten vitlöksklyfta i en vitlökspress. Pressa vitlöken ner i skålen.

5. Blanda osten, vitlöken. Smaksätt med lite peppar.

6. Lägg vitlöksosten i tomathalvorna med hälp av två små skedar.

7. Lägg tomathalvorna på ett fat. Garnera varje tomat med ett basilikablad.

8. Servera som en förrätt eller som en liten rätt på en buffé med andra maträtter.