Cole Slaw
|
Till detta recept behöver du odla
  
|

|
Cole Slaw
En sallad av vitkål, morötter och äpple med en krämig dressing. Salladen passar både till mat och i mackor.
|
2 portioner |
|
Ingredienser:
150 g vitkål*
1 liten morot*
1 litet syrligt äpple*
4 cm purjolök*
½ dl gräddfil
2 msk lättmajonnäs
½ msk ljus vinäger
½ tsk socker
½ krm salt
svartpeppar
Till servering:
Eventuell 1 msk solroskärnor
|
- Skala 1 liten morot.
- Dela 1 litet äpple i fyra bitar. Ta bort kärnhuset och fnaset.
- Ställ ett rivjän på en flat tallrik. Riv på den grova sidan 150 g vitkål, morot och äpple.
- Lägg det rivna i en bunke.
- Skär 4 cm purjolök mitt itu. Skölj den. Skär purjolöken i små bitar.
- Lägg ner i bunken: ½ dl gräddfil, 2 msk lättmajonnäs, ½ msk ljus vinäger, ½ tsk socker, ½ krm salt och lite svartpeppar.
- Blanda allt med en sked.
- Smaka av. Kanske behövs lite mer salt eller peppar.
- Lägg upp salladen i en skål. Strö över 1 msk solroskärnor om du vill.
- Servera salladen till mat eller som smörgåspålägg.
|