Ladda ner foldern om GoGlad

Fiskgryta

        

Receptet finns också i appen MatGlad-helt-enkelt

Till detta recept behöver du odla:

 

 

Fiskgryta

En rätt med lax, potatis och grönsaker. Allt lagas tillsammans med en sås i en gryta.

2 portioner

 

 

Ingredienser:

2 portionsbitar lax 

10 cm purjolök*

3 potatisar*

1 morot*

1 vitlöksklyfta*

2 tsk flytande matfett 

1 tsk curry

1 msk tomatpuré 

1 gul paprika*

3 dl vatten

1 fiskbuljongtärning 

1 krm svartpeppar, mald

1 dl matlagningsgrädde

1 msk hackad dill 

(ev 1 krm salt)

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Tina fisken helt eller delvis.
     
  2. Dela 10 cm purjolök mitt itu på längden, skölj noga. Skär purjolöken i strimlor.
     
  3. Skala eller tvätta 4 potatisar. Dela varje potatis i 6 bitar. 
     
  4. Skala eller tvätta 1 morot och skär i tunna skivor.
     
  5. Häll 2 tsk flytande matfett i en gryta.
     
  6. Lägg purjolöksstrimlorna, potatisbitarna, morotsskivorna i grytan.
     
  7. Pressa ner 1 vitlöksklyfta i grytan.
     
  8. Lägg i 1 tsk curry och 1 msk tomatpuré.
     
  9. Sätt pannan på medelhög värme. Låt allt fräsa (steka sakta utan att grönsakerna blir bruna) och rör om under tiden. Sänk värmen på plattan.
     
  10. Häll 3 dl vatten.
     
  11. Smula ner 1 fiskbuljongtärning.
     
  12. Lägg i 1 krm svartpeppar.
     
  13. Lägg på lock och sjud (koka försiktigt) i 10 minuter.
     
  14. Skölj 1 gul paprika, dela den mitt itu och ta bort kärnorna.  Skär paprikan i bitar och lägg den i grytan.
     
  15. Skär 2 portionsbitar lax i bitar, ca 3x3 cm. Lägg ner fiskbitarna i grytan och koka sjud ytterligare cirka 5 minuter.
     
  16. Häll 1 dl matlagningsgrädde i grytan.
     
  17. Smaka av grytan. Ibland behövs 1 krm salt. Strö 1 msk hackad dill över.