TAKK-för-maten och GoGlad

Det händer mycket inom MatGlad-familjen! TAKK-för-maten kommer fyllas med ytterligare recept framöver. GoGlad ska vara klar till försommaren 2021.

Våren 2020  publicerades en prototyp av appen TAKK-för-maten i Appstore och Playbutiken. Prototypen kan användas av alla och innehåller i dagsläget  fyra recept. Recepten är filmade och innehåller tal med tecken som alternativt kompletterande kommunikation. Under hösten 2021 blev det klart att Allmänna Arvsfonden beviljade en projektansökan från Hushållningssällskapet Västra, vilket innebär att appen kan vidareutvecklas och att det under de kommande 2 åren kommer ytterligare 40 recept i TAKK-för-maten.

Spelappen GoGlad gör promenader extra roliga och motiverar till promenader och utevistelse. Appen planeras vara klar för publicering till försommaren 2021. Vi är nu inne i utvecklingsfas 3 och har påbörjat den externa testningen. Under våren kommer våra testgrupper att säga sitt och efter det blir förbereder vi oss för själva lanseringen. Det blir så bra och det kommer bli ett superkul spel som bjuder på rörelse- och spelglädje!