GoGlad testversion ute nu

Nu finns GoGlad i testversion 3 att ladda ner i App Store och Playbutiken. Det är den version som våra testgrupper använder sig av. Ladda ner den och så nya frön för rörelseglädje! Under sommaren 2021 kommer den färdiga appen. Läs mer här

Läs mer på goglad.nu

GoGlad är en spel-app som gör livet rörligare och roligare. Kostnadsfri och fokuserad på rörelseglädje, för alla som behöver extra motivation för att få till den viktiga fysiska aktiviteten i vardagen. Den primära målgruppen är ungdomar och vuxna med kognitiva funktionsvariationer, men GoGlad är ett roligt spel för alla.

GoGlad kan spelas på olika svårighetsnivåer, med fler eller färre funktioner allt efter egen lust och förmåga, och det finns stöd av text eller tal. Det går både att spela enskilt eller tillsammans med någon på var sin mobil som en rolig aktivitet.

Hushållningssällskapet Västra har tillsammans med dimh AB och målgruppen utvecklat ett unikt spel, där det gäller att odla virtuella grödor på fysiska platser. Ju mer man är ute och går, desto fler frön får man. Sedan gäller det att ta sig tillbaka till samma plats och ta hand om sina växter, för att så småningom kunna skörda sina grönsaker eller frukter och omvandla dem till spännande maträtter i appen. GoGlad-appen skapar morötter i dubbel bemärkelse. Dels de morötter som odlas virtuellt, och dels morötter i form av inspiration för aktivitet. Spelet har även en social funktion genom att vänner kan läggas till. Vännerna, olika event och belöningar ger extra krydda till spelet.

För mer info kontakta projektledare Cecilia Sassa Corin, cecilia.corin@hushallningssallskapet.se