Nypremiär för TAKK-för-maten

Receptappen ”TAKK-för-maten” har nu lanserats i en vidareutvecklad app med 44 inspirerande, nya recept!

Appen omvandlar svårigheterna till möjligheter genom stegvisa och tydliga instruktioner. Bilder, tal, text och tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK) samverkar med flera korta filmsekvenser. Den goda och egenlagade maten på tallriken skapar såväl självkänsla som matglädje.

Ladda ner den nya, kostnadsfria versionen av appen till smartphone eller surfplatta från App Store eller Playbutiken, alternativt använd webversionen.

”TAKK-för-maten” gör det enkelt att lyckas för personer som av olika anledningar behöva stöd i sin kommunikation. Det kan de personerna i målgruppen som har testat appen, liksom den referensgrupp som varit med under hela resan, skriva under på. Appen är även testad i anpassade skolformer i Borås och Alingsås. Här har det tydligt framgått hur värdefull den är som undervisningsmaterial i ämnet hem- och konsumentkunskap. 
Läs mer i pressinformationen