Appen som gör det enklare för alla att laga mat

MatGlad är en digital kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg. Appen MatGlad finns tillgänglig för alla plattformar. Den laddas ner från Appstore och Playbutiken/Google Play. Det finns också en webb version för dator som nås här på matglad.nu.

MatGlad är ett hjälpmedel för att kunna planera och laga dagens alla måltider. MatGlad gör det enklare och roligare att laga mat för både nybörjare och lite mer vana matlagare. Appen ger helt nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok. Tydliga bilder och symboler, smarta inköpslistor och recept upplagda i korta beskrivningar steg-för-steg bidrar till att ge matlust och matglädje. Genom sin design och ett pedagogiskt upplägg med korta, informativa instruktioner på lätt svenska, gör appen MatGlad det lätt för alla att laga mat och lyckas i köket.

Appen MatGlad guidar från början till den färdiga måltiden så både huvudrätt och tillbehör lagas så att allt blir klart samtidigt. Inga överraskningar på slutet som att det man just har lagat ska serveras med något som inte nämnts tidigare. Allt presenteras och tillagas i kronologisk ordning. Målet är att alla, oavsett förkunskaper, ska kunna följa ett recept på egen hand. .

MatGlad är inte bara en kokbok. Den som har MatGlad i sin läsplatta eller i webbversionen kan också planera sin egen veckomatsedel med recepten som finns i receptbanken. Matsedeln kan kopplas till en inköpslista som man kan maila, sms:a alternativt skriva ut eller ha i sin telefon eller surfplatta.


Vill du veta mer om MatGlad och MatGlad familjen kontakta:
Margareta Frost-Johansson
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521: 0521-72 55 60
margareta.frost@hushallningssallskapet.se

Cecilia Sassa Corin
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521-72 55 61
cecilia.corin@hushallningssallskapet.se

Eleonor Schütt
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521-72 55 62
eleonor.schutt@hushallningssallskapet.se
Anna Magnusson
Hushållningssällskapet Västra
Telefon: 0521-72 55 63
E-post: anna.magnusson@hushallningssallskapet.se