Ett enkelt och roligt koncept som bidrar till gemenskap, matglädje och nya vänner.

Att äta tillsammans är både roligt, gott och socialt. ”Välkommen på middag” vill bidra till måltidsglädje och gemenskap för de som behöver lite extra stöd i vardagen. I ”Välkommen på middag” vill vi göra det enkelt för alla att bjuda på middag. Deltagarna får pröva sig fram med att planera, handla och laga mat. Men också att göra det trevligt och mysigt kring måltiden! Och som bonus får man nya vänner. I ”Välkommen på middag” skapas förutsättningar för att knyta nya kontakter och öka livskvaliteten!


Så här fungerar det:

Middagsgrupperna består av tre-fyra personer som träffas för att umgås och äta en måltid tillsammans.  Varje träff har en middagsfixare som bjuder sina vänner på bra, lättlagad och förstås väldigt god mat. Goda recept från appen MatGlad används som ett stöd vid matlagningen. Man tränar på att göra det mysigt, skapa en trevlig måltidsmiljö och på att umgås.  ”Välkommen på middag” ger möjligheter att få vänner och utöka sin bekantskapskrets. Viktigast av allt är att träffas och ha roligt!


Välkommen på middag är en dörröppnare för att få fler vänner

Att ses över en bit mat är nog det vanligaste sättet att umgås över hela världen. Det är kul att laga mat och träffa vänner. Det är också roligt att komma som gäst till ett dukat bord. ”Välkommen på middag” bidrar till glädje och gemenskap och som en bonus hittar man förhoppningsvis nya kompisar.


Vill du vara med?

Det finns två olika sätt att delta i Välkommen på middag.
Antingen används konceptet med arbetsmaterial i landets kommuner som ett sätt att arbeta med hälsa och livsstil. Eller så deltar man i kursen ”Välkommen på middag” hos Studieförbundet Vuxenskolan där man erbjuder ett liknande upplägg i form av en studiecirkel. Konceptet innefattar handledningsmaterial riktat till ledare i studiecirklar och/eller personal inom LSS-verksamhet, med tips och idéer på hur man stöttar i matlagningen generellt och för att ordna middagsträffar.


Här hittar du mer information:

Scociala medier
Vi finns på Facebook och Instagram, gilla ”Välkommen på middag”.
Här finns information, nyheter och många härliga matbilder och foton från  middagsgrupperna.

Recepten finns i appen MatGlad som kan laddas ner från Appstore, Google play eller på webben på fliken MatGlads hemsida

Samarbetspartners
”Välkommen på middag” genomförs av Hushållningssällskapet Västra och Hushållningssällskapet Halland i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, FUB och service- och gruppboenden i Alingsås och Halmstad Kommun samt Borås Stad.


Vill du veta mer om Välkommen på middag och MatGlad familjen kontakta:
Margareta Frost-Johansson
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521: 0521-72 55 60
margareta.frost@hushallningssallskapet.se

Cecilia Sassa Corin
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521-72 55 61
cecilia.corin@hushallningssallskapet.se

Eleonor Schütt
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521-72 55 62
eleonor.schutt@hushallningssallskapet.se
Anna Magnusson
Hushållningssällskapet Västra
Telefon: 0521-72 55 63
E-post: anna.magnusson@hushallningssallskapet.se