MatGlad – e-skola
ett komplett utbildningsmaterial

MatGlad e-skola innebär en kompetensförhöjning och vägledning för att inspirera och motivera till bättre måltider. MatGlad e-skola riktar sig främst till personal i funktionshinderverksamheten, men kan också vara ett praktiskt stöd för alla.

MatGlad e-skola är ett lättillgängligt utbildningsmaterial som är pedagogiskt utformat och innehåller kunskap, tips och idéer som är värdefulla för de som använder appen MatGlad. För en personalgrupp finns arbetsmaterial i form av diskussionsfrågor, dilemman och tips som hjälper er att utarbeta en handlingsplan för bättre, hälsosammare mat och större självständighet i måltidsarbetet.
Allt material finns lättillgängligt, kostnatsfritt, som pdf-filer, samlat längst ner på sidan.

Vill du beställa en tryckt version av Arbetsbok 1 och 2?

Böcker levereras spiralbundnas, tryck på kvalitetspapper med plastade sidor som omslag.
Kostnad per styck för Arbetsbok 1 och Arbetsbok 2 är 250 kr + moms. Köper du ett paket med både Arbetsbok 1 och 2 är kostnaden 400 kr + moms. Frakt tillkommer. Beställ genom att skicka epost till margareta.frost@hushallningssallskapet.se

MatGlad e-skola består flera delar:

Arbetsbok 1 – Att använda appen MatGlad innehåller 9 kapitel och är en introduktion av appen MatGlad. Boken ger vägledning och innehåller information om hur MatGlad fungerar och används i praktiken. Hur appen laddas ner och hur den fungerar när ni väljer recept eller lagar mat, planerar matsedlar eller vill göra inköpslistor. I slutet av varje kapitel finns diskussionsfrågor, dilemman och tips.
Arbetsbok 1 screensversion som följer kapitlen i arbetsbok 1. Den visar steg för steg, med bilder och korta texter, hur MatGlad fungerar och kan användas. Screensversionen kan visas på skärm eller projiceras/visas i storbild så det blir enkelt för en större grupp att gemensamt följa med i genomgången. Även här finns diskussionsfrågorna, dilemman och tipsen med.
Reflektera och diskutera: ett arbetsdokument med diskussionsfrågor, dilemman och tips där ni kan anteckna vad ni pratat om och diskuterat (kopplad till arbetsbok 1).
Handlingsplan: ett arbetsdokument där ni kan skriva ner vilka förändringar som ni beslutar att genomföra ”direkt” och vilka mål ni har på sikt (kopplad till arbetsbok 1).
Arbetsbok 2 – Mer om mat och måltider innehåller grundläggande information och fakta blandat med praktiska och handfasta förslag och tips. Allt presenterat med inspirerande bilder och kortare lättillgängliga texter. Den ger en fördjupad kunskapsbas inom bland annat ämnen som näringslära, livsmedelskunskap, livsmedelshygien och specialkost. Allt baserat på aktuell forskning och vedertagna riktlinjer.


Vill du veta mer om MatGlad e-skola och MatGlad familjen kontakta:
Margareta Frost-Johansson
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521: 0521-72 55 60
margareta.frost@hushallningssallskapet.se

Cecilia Sassa Corin
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521-72 55 61
cecilia.corin@hushallningssallskapet.se

Eleonor Schütt
Hushållningssällskapet Västra
Tel: 0521-72 55 62
eleonor.schutt@hushallningssallskapet.se